Zoekmachine optimalisatie tools

Zoekmachine optimalisatie (SEO) tools

Zoekmachine optimalisatie tools kunnen je helpen bij het analyseren van je doelgroep, je website en concurrenten. Verder kunnen tools je helpen bij het verbeteren van je website en het volgen van de vooruitgang.

SEO analyse tools

Voordat je begint met het optimaliseren van je website, zou je moeten weten wat je moet optimaliseren. Er zijn diverse gratis en betaalde tools waarmee je jouw website en zoekwoorden kan analyseren.

Zoekwoorden analyse tools

Het verbeteren/aanpassen van een webpagina zodat die perfect aansluit op een  zoektermcombinatie waarop gezocht wordt, is een van de belangrijkste zoekmachine optimalisatie werkzaamheden. Via een zoekwoorden analyse krijg je inzicht in de woorden waarop men zoekt.

Google keyword tool

Met de Google keyword tool kan je zoeken naar relevante zoektermen. Verder kan je zien hoeveel kosten per click adverteerders ongeveer betalen en hoeveel bezoekers er naar de term zoeken. Selecteer Exacte zoekresultaten voor een betrouwbaar beeld van de cijfers

Wordstream

Met Wordstream krijg je binnen enkele seconden een lijst met relevante zoektermen met de zoekterm waarop je zocht erin.

Ubersuggest

Ubersuggest gebruikt de Google search suggest mogelijkheid. Je krijgt met Ubersuggest alle zoektermcombinaties, die beginnen met de term die jij invult, waar ooit gezocht op is.

Keyword Difficulty Tool

De Keyword Difficulty Tool van SEOmoz geeft aan hoe moeilijk het is om op een zoekwoord te scoren. Deze zoekmachine optimalisatie tool is pas beschikbaar wanneer je een SEOmoz abonnement afsluit.

 

Statistieken en website analyse tools

Bij zoekmachine optimalisatie is het belangrijk dat je jouw website optimaliseert op basis van feiten. Dit kan je onder andere doen door je huidige website en jouw bezoekers te analyseren.

Google Analytics

Met Google Analytics kan je eenvoudig zien hoeveel bezoekers je per dag hebt, waar ze vandaan komen en wat ze op jouw website doen. Op basis van die gegevens kan je structureel je huidige website optimaliseren.

 

SEO ranking bijhouden tools

Het bijhouden van je voortgang is bij zoekmachine optimalisatie essentieel. Hoewel de ranking maar een van tientallen meetfactoren is, kan je aan de hand van de voortgang in de ranking erachter komen hoeveel werk je nog moet doen om hoog te ranken.

CuteRank

Met Cuterank kan je gratis de rankings bijhouden van één website. Wanneer je de rankings van meerdere websites wilt volgen, moet je een eenmalig bedrag van €60 euro betalen.

RankTracker

Ook SEOmoz heeft een rankingtool. RankTracker hoort net zoals de keyword difficulty tool bij het premium pakket.

Delen: