Cursus ondernemen Vijf praktische cursussen voor slimme 'kleine' ondernemers

Te veel ondernemers leven te lang in een fight-, flight- of freeze situatie.

Waarschijnlijk herken je het wel.

De constante jacht naar nieuwe klanten, het net halen van deadlines, de angst dat je niet goed genoeg bent, de constante zoektocht naar die ene gouden tip die het allemaal net eventjes makkelijker maakt – want soms lijkt het dat jij de enige ondernemer bent die er zoveel moeite mee heeft.

Het heeft wel iets ’oers’.

Constant reageren op de omgeving en het heden. Altijd bezig zijn met het blussen van het volgende brandje. Altijd bezig zijn om rond te komen.

Dat is niet erg als het af en toe zo is. Het hoort er zelfs bij. Maar het wordt een probleem wanneer je te lang (of altijd) daarmee bezig bent. Altijd bezig zijn met het overleven in plaats van het groeien. Want in die fight-, flight- or freeze- modus focus je alleen op de korte termijn.

Het grote plaatje wordt genegeerd

En het grote plaatje bepaalt waar jou onderneming over 1, 3 en 10 jaar staat of überhaupt nog bestaat. Het bepaalt ook hoe jouw werkdag er dan uitziet. Of je dan nog steeds constant rent en vliegt om je business overeind te houden of dat je een stabiele basis hebt gebouwd en vooral focust op de toekomst.

Die constante fight-, flight- or freeze-modus komt omdat we nooit geleerd hebben hoe we moeten ondernemen.

Want goed zijn in je vak betekent nog niet dat je goed bent in het ondernemerschap. Waarschijnlijk werkt het zelfs tegen je. Je denkt dan: “Mijn product is zo goed, het gaat zichzelf verkopen”. Dit gebeurt niet. Helaas.

Ondernemen is een vak op zich

Je moet je verdiepen in de doelgroep, in marketing, in sales, in strategie, in financiën, in copywriting en in usability. Je moet weten wie de doelgroep is, waar je die kan bereiken, hoe je die naar jouw website krijgt, hoe je het vertrouwen van de doelgroep wint, hoe je dromen vervult en angsten oplost, hoe je zorgt dat mensen fan van jou worden en hoe je de doelgroep kan motiveren om jouw product af te nemen.

Het is een groot vak. Je hebt het ondernemerschap zelfs. Van strategie tot jezelf dag-tot-dag managen. En je hebt allerlei andere vakken die je minstens redelijk moet beheersen tot het moment dat je jouw eerste werknemer kan aannemen (als je dat überhaupt wilt).

En hoe leer je een vak?

Nou? Hoe heb je jouw vak geleerd?

Door je in te lezen. Door te oefenen. Door de beste te bestuderen. Door te leren van je fouten. Door feedback en ondersteuning.

En daar komt deze all-in-one cursus van pas.

Want fuck hé, je hoeft het echt niet in je eentje te doen.

Ondernemen is geen eenmansmissie. Ook niet als je het in je eentje doet.

Het is geen persoonlijke vuurproef. Het is geen test om te kijken of jij waardig genoeg bent om ‘succesvol’ te worden.

Fuck dat.

Ondernemen begint met het idee dat je het zelf beter kan doen en de droom om meer controle en vrijheid te krijgen in je eigen leven.

En waarom zou je dan niet niet alle hulp accepteren om jouw droom te verwezenlijken? Wie houdt je tegen? Alleen je ego. En als dat zo is, dan kan je ego wel stootje gebruiken.

De all-in-one cursus ondernemen

Waar bestaat uit all-in-one cursus uit?

Een collectie met cursussen gevuld met praktische lessen over de vele aspecten van het ondernemerschap, zodat jij en jouw onderneming sneller en effectiever groeit.

Je hebt voor altijd toegang en de collectie wordt elk jaar – meestal zelfs meerdere keren per jaar – vergroot en verbetert.

Daarnaast kan je mij mailen over alle zaken over het ondernemerschap. Van “hoe kan ik … het beste kan doen’ tot ‘wat denk jij van?’. Feedback, sparren en advies. Ik weet niet alles. Verre van. En dat zal ik ook zeggen als ik antwoord geef op een vraag, maar ik ga wel mijn best doen om wat ik weet (en denk) over te brengen. Wat je ermee doet, mag je zelf weten.

Deze cursussen zitten nu in dit pakket:

Slim en succesvol ondernemen

We zien ondernemen meer als een status, zoals ‘samenwonend’, dan een vak. En dat is zonde. Het zorgt ervoor dat teveel ondernemers het niet halen, zichzelf de schuld geven van het falen en weer op zoek gaan naar een baan. Maar ondernemen is niet alleen een status, het is een vak. En vakken kan je leren.

In deze cursus van 10 lessen bespreken wat het ondernemerschap precies is en hoe we onze tocht in goede banen kunnen brengen.

Een greep uit deze cursus:

 • Waarom ondernemers eigenlijk wetenschappers zijn
 • Slim starten met jouw onderneming: Warchest, starten voordat je stopt en jouw M.V.I.
 • We zijn geen supermarktketen – gedraag je daarom ook niet zo
 • Waar haal je klanten vandaan?
 • De makkelijkste manier om klanten te krijgen
 • Slim werken op strategisch, tactisch niveau en dag-tot-dag niveau

“Helemaal blij deze slimme cursus gevonden te hebben als beginnende kleine ondernemer. De heldere manier van denken en schrijven een verademing. De wetenschappelijke benadering verfrissend. ‘De oplossing van mijn probleem waar ik graag het geld voor over heb’.”

“Nuttig, to the point en helder taalgebruik” – Jeroen van Vliet

Cursus copywriting – Leer beter schrijven en slimmer verkopen

Deze cursus bestaat uit twee delen.

Het eerste deel behandelt hoe je een betere schrijver wordt en hoe je makkelijker schrijft. Het tweede deel gaat over verkopen. Hoe zorg je dat een geïnteresseerde bezoeker niet alleen een bezoeker blijft, maar een klant wordt.

Kortom: hoe creëer je aandacht, hoe houdt je die vast en hoe zet je die aandacht om in actie.

 • Je leert hoe je de lezer uit de zombie-modus wakker schudt, want zombies kopen, klikken en delen niet.
 • Je leert hoe je jouw eigen schrijfstijl ontdekt en ontwikkelt.
 • Je leert hoe populaire bloggers hun honderdduizenden lezers enthousiasmeren met hun blogs en overtuigen om hun producten uit te proberen.
 • Je leert welke schrijftrucjes de beste schrijvers ter wereld gebruiken. Simpele tweaks die keer op keer werken.
 • En je leert hoe je jezelf aan het schrijven zet en keer op keer het beste uit jezelf haalt.

En om Kristel Houtappels even te quoten: “Eindelijk een cursus die niet langdradig saai is! De tools en trucjes die je aanreikt zijn super handig en meteen toepasbaar in de praktijk.”.

In 24 lessen leer je hoe je krachtig, leuk, helder schrijft.

Cursus SEO: van een paar duizend tot tienduizenden bezoekers per maand

SEO is de tocht naar het worden van een autoriteit in jouw niche. Een autoriteit die beloond wordt tientallen, misschien wel een honderdtal, hoge posities op relevante zoektermen en tienduizenden bezoekers per maand.

Deze cursus bestaat uit 31 lessen.

Je leert:

 • hoe je onverslaanbare content maakt dat rankt en die men graag deelt.
 • een SEO-strategie die mij nog nooit heeft gefaald
 • hoe je snel een effectief netwerk opbouwt, zodat je 2x zo hard groeit.

En je leert:

 • op welke zoekwoorden je snel kan ranken (en welke je beter kan laten liggen).
 • hoe je in minder tijd, meer kan bereiken.
 • de beste tips, tactieken en strategieën die ik de afgelopen 7 jaar heb verzameld.

Cursus usability, conversie optimalisatie en webdesign: een betere website

Design en usability heeft een enorme impact op de eerste indruk. En de eerste indruk bepaalt voor een groot deel hoe de bezoeker naar jouw website, jouw teksten en jouw diensten kijkt.

Deze cursus staat nog in zijn kinderschoenen. Het bestaat uit dit moment uit vier lessen over het maken van de perfecte homepage. Deze cursus wordt geleidelijk uitgebreid met artikelen over hoe je jouw website optimaliseert, zodat meer bezoekers zich inschrijven voor jouw nieuwsbrief, actiever zijn op je website en klant worden.

 

Online marketing 101: een duurzame strategie

In deze korte cursus, van 8 lessen, leer je hoe je effectief start aan online marketing en hoe online marketing kan zorgen dat je bijna niet meer hoeft te verkopen.

Wat krijg je nog meer?

Wanneer je de cursus koopt, krijg je direct en voor altijd toegang tot alle huidige cursussen en alle cursussen die erbij komen. Zo komt er in de nabije toekomst een cursus over e-mailmarketing, sales en hoe je een ‘goede’ website bouwt.

Een sparringspartner/coach

Verder kan je mij mailen met vragen over alle aspecten van het ondernemerschap. Dit betekent niet dat ik alle antwoorden heb, maar dat ik wel de tijd neem om jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden. Je kan mij dus als vraagbaak gebruiken, maar ook als iemand om wat ideetjes mee te bespreken.

 

Starten met de cursus ondernemen

Vijf cursussen in één

410,- (ex btw)

Eenmalig betalen. Voor altijd toegang.

 

Beginnen met de cursus

Vijf cursussen voor ‘kleine’ online ondernemers in één. Van strategie naar productiviteit tot SEO en sales.

 

 

Je hebt voor altijd toegang. Je krijgt alle cursussen die er in de toekomst toegevoegd worden er gratis bij. Plus alle updates.