De 3 beste WordPress hosting vergelijken voor Nederland in 2022

Laatste update: 8 juli 2022 door Ruben Bunskoeke

WordPress hosting is niet iets waar je wakker om wil (en hoef te) liggen.

Je wil je niet druk maken om zaken zoals dataverkeer, uptime, veiligheid, schijfruimte, snelheid of back-ups. Je wil gewoon dat alles goed geregeld is. En als je hulp nodig hebt, dat je snel, vriendelijk en goed geholpen wordt.

Een goede WordPress webhost geeft je rust. Misschien, ga je er zelfs beter van slapen.

Er worden soms affiliatelinkjes gebruikt, het is mogelijk dat er een commissie wordt verdiend.

De 3 beste WordPress hosting voor Nederland

Dit artikel bestaat grofweg uit 3 delen:

 • individuele reviews van de beste WordPress hostingproviders
 • vergelijkingen in tabellen op specifieke factoren, zoals prijs en snelheid
 • en een hulp- en koopgids over WordPress hosting, het bouwen van websites en dit onderzoek.

Laten we beginnen met een samenvatting.

Alle drie de WordPress hosting die ik hier aanraad zijn top-notch – ik heb namelijk al een voorselectie gemaakt. Je zit dus sowieso niet verkeerd. En je krijgt alles wat je nodig hebt: SSL, back-ups, ondersteuning, genoeg ruimte. You name it, they got it. Maar iedereen heeft voorkeuren.

WordPress hosting met de beste WordPress ondersteuning: xel.nl

xel is de meest gebruiksvriendelijke optie voor iedereen die zelf een WordPress website wil bouwen. Met hun control center, automatische installatie, gratis domein, handmatige back-ups, academie en onbeperkte WordPress ondersteuning is het starten een eitje.

Bezoek de website van xel

WordPress hosting met de meeste features: Siteground

SiteGround heeft veel handige features, zoals 24/7 support, livechat en CDN. SiteGround is een Engelstalige provider, waarbij je zelf kunt bepalen in welke regio jouw website gehost wordt. Dit maakt SiteGround ook geschikt als jij je vooral richt op een doelgroep buiten Europa.

Bezoek de website van Siteground

WordPress Hosting met de beste prijs-kwaliteitverhouding: Cloud86

Cloud86 heeft twee grote voordelen: ze hebben een testomgeving en een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo hebben ze een korting van 50% op het eerste contract en kun je twee websites op één pakket plaatsen (dus de prijs per website kan ook 50% lager zijn).

Bezoek van website van Cloud86

WordPress hosting vergelijken op prijs, kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid

Dit artikel is hopelijk jouw one-stop-shop voor het vergelijken en kiezen van een WordPress webhost. Ik heb de beste WordPress hostingproviders voor jou uitgeprobeerd, onderzocht en beoordeeld, zodat jij hopelijk makkelijk de knoop kan doorhakken.

Er zijn uitgebreide individuele reviews, tabellen, tests, vergelijkingen, prijzen, voor- en nadelen en screenshots. We gaan ook even in op alternatieve webhosts en bespreken ook wat WordPress hosting precies wel en niet is en hoe je webhosts het best kan beoordelen.

De mini-inhoudsopgave leidt je naar 4 grotere individuele inhoudsopgaven, één per onderdeel.

Maar je kunt natuurlijk ook rustig doorscrollen.

Leah Gardner

Waar moet je op letten bij WordPress hosting?

WordPress hosting moet je beoordelen op vier punten:

 • Gebruiksvriendelijkheid en support
 • Producteigenschappen, limieten en extraatjes
 • Snelheid, performance en uptime
 • Prijs

Gebruiksvriendelijkheid en support

Gebruiksvriendelijkheid draait vooral om hoe makkelijk je start en hoe makkelijk het is om dingen zelf te regelen. Support is hoe snel, vriendelijk en goed je geholpen wordt met vragen en bij problemen.

Producteigenschappen, limieten en extraatjes

Elke WordPress hosting die ik hier aanraad heeft alles wat een gemiddelde moderne website nodig heeft. Maar iedereen heeft voorkeuren, ervaringen, wensen of plannen, waardoor eigenschappen, limieten en extraatjes het verschil kunnen maken.

Zo is een CDN handig als een redelijk deel van jouw bezoekers van buiten Europa komen. Of ruimte voor meerdere sites op één pakket als je meerdere sites gaat maken. Of een testomgeving wanneer je vaak veel en grote (design)veranderingen wil doorvoeren.

Snelheid, performance en uptime

Een korte laadtijd heeft een lichte positieve invloed op enorm veel belangrijke aspecten op de hele website, zoals het conversiepercentage, ranking in Google, doorklikpercentage, tijd op de website etc.

Snelheid is niet alles. Het verschil tussen een website die erg snel is en een website die supersnel is heel klein. Het is vooral belangrijk dat jouw website niet langzaam is – en bij geen van deze partijen is dat het geval.

Performance is hoe de website presteert bij zwaardere taken en meerdere bezoekers tegelijkertijd. Uptime is het percentage dat jouw website beschikbaar is. Downtime kun je niet voorkomen, maar het moet geminimaliseerd zijn en snel opgelost worden.

Prijs

Over het algemeen geldt: hoe hoger de prijs, hoe meer je krijgt. Maar niet iedereen heeft veel nodig of heeft een onbeperkt budget.

Hoe zijn WordPress webhosts gekozen en beoordeeld?

Ik heb eerst de populairste webhosts voor websites die zich richten op Nederland – dat zijn er een stuk of twintig – bekeken.

Ik heb gelet op hun focus op WordPress, de gebruiksvriendelijkheid, support, limieten, features, de recente reviews, extraatjes, hun performance, beoordeling en prijs.

Ik heb daarna een shortlist gemaakt van drie beste WordPress hostingpartijen die overal goed op scoren, zich echt richten op WordPress en die goed beoordeeld worden – omdat het eerlijk gezegd al lastig genoeg is om te kiezen tussen drie top-notch partijen.

Ik heb daarna bij elke partij het hele proces van bezoeker, naar klant tot een eigen WordPress website doorlopen. Daarna heb ik die website op meerdere manieren getest. Ik ga elke WordPress webhost uitgebreid bespreken. Alle voordelen en nadelen. De prijzen, de extraatjes, de reviews en snelheid scores. Individueel en in een grote tabel.

Hoe is de WordPress hosting getest?

Ik heb het hele proces van bezoeker tot klant doorlopen. Je kunt daardoor wel redelijk snel een inschatting maken.

Want één ding zegt vaak wat over het geheel.

“I won’t eat in a restaurant with filthy bathrooms. This isn’t a hard call. They let you see the bathrooms. If the restaurant can’t be bothered to replace the puck in the urinal or keep the toilets and floors clean, then just imagine what their refrigeration and work spaces look like.“

Anthony Bourdain

Wat heb ik bij de WordPress webhosts gedaan?

 • Een WordPress hostingpakket gekocht met een .nl domeinnaam.
 • Het control center bekeken. Ik heb gelet op de gebruiksvriendelijkheid van het systeem en hoe makkelijk het is om bepaalde dingen in te stellen, zoals mail, SSL, php-limieten en back-ups.
 • Een SSL-certificaat geactiveerd.
 • Een thema geïnstalleerd met een een drietal plugins .
 • Een demo website van het thema geïmporteerd, zodat je gelijk informatie krijgt over uploadlimieten en hoe de hosting in het echt presteert (een lege website is namelijk altijd snel)
 • Die demo website heb ik dan getest met de PageSpeed tool van Google, Pingdom Tools, Gmetrix en BitCatcha
 • Contact opgenomen met de servicedesk
 • En tientallen recente reviews gelezen per provider.

Wie heeft de verschillende hostingproviders vergeleken?

Hi! Ik ben Ruben Bunskoeke en ik ben al meer dan 10 jaar bezig met WordPress, het bouwen van goed-in-elkaar-zittende websites van A tot Z, hosting en online marketing. Ik heb in de tussentijd waarschijnlijk tienduizenden mensen een handje geholpen bij het bouwen en groeien van hun eigen WordPress website – en hopelijk zo jou ook.

Wie heeft de beste WordPress hosting van Nederland?

Het is lastig om één provider aan te wijzen voor iedereen.

Iedereen begint namelijk vanaf een ander punt, heeft andere tools, skills en ervaring tot hun beschikking, heeft een ander budget en andere doelen. Daarom heb ik mijn best gedaan om je te helpen om de verschillen in drie partijen die allround goed scoren aan te duiden.

Ik kan wel kort vertellen wat ik zou doen.

Als ik alles zo soepel mogelijk wil laten verlopen en als ik niet veel ervaring heb met WordPress, dan zou ik voor xel gaan. Als ik mij ook richt op het buitenland – of juist alleen richt op het buitenland, dan zou ik voor SiteGround gaan. En als ik zo veel mogelijk wil besparen, dan zou ik kiezen voor Cloud86.

WordPress hosting vergelijken in 2022: een review en vergelijking

Allright.

Er zijn drie WordPress hostingpartijen waar je volgens mij niet mee fout kan gaan.

Ze scoren op alle belangrijke dingen – kwaliteit, veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en service – bovengemiddeld. Ik focus daarom vooral op waarin de drie partijen verschillen, zodat je een keuze kan maken op basis van prijs, wensen en extraatjes.

Bekijk ze alle drie en kies de partij die het best bij jouw wensen aansluit.

Laten we de WordPress hosting vergelijken.

xel WordPress hosting​ review

xel is een van de populairste hostingproviders in Nederland die zich specialiseert in WordPress.

xel ken ik al sinds 2012 (time flies!) en ik heb ze zien uitgroeien van een kleine algemene hostingprovider met een aantal medewerkers naar een WordPress expert met tientallen specialisten.

Ze onderscheiden zich vooral op gebruiksvriendelijkheid. Alles werkt niet iets soepeler en je kunt onbeperkt gebruik maken van hun ondersteuning om WordPress gerelateerde vragen.

Waarom hosting bij xel?

Bij de WordPress hostingpakketten zit uitgebreide ondersteuning bij WordPress gerelateerde vragen inbegrepen. Ze waren een van de eerste providers die met deze service kwamen.

En ondersteuning – iemand waaraan je vragen kunt stellen – is ideaal als je zelf een WordPress website wil bouwen.

Het WordPress Start hostingpakket kost 15,- per maand en is groot genoeg voor 90% van alle websites.

Bijzonderheden

Het tweede pakket, genaamd Complete, kost 30 euro per maand en is geschikt voor de wat grotere en complexe websites en webshops en daar krijg je meer ruimte, automatische WordPress updates en een testomgeving.

Start pakket
Prijs15,- p/m
Actieprijs/
Schijfruimte5GB
DataverkeerFair-use
Back-upsElke 24 uur
SSLGratis

Hoe ziet het control center van xel er uit?​

screenshot dashboard xel

Beoordeling

Xel krijgt gemiddeld 4.9 van de 5 sterren – van totaal 359 recensies via Google reviews (gecheckt op: 8-7-2022).

Prestatie: snelheid van WordPress hosting​ bij xel

Om een beter beeld te krijgen van hoe een website echt gaat presteren heb ik een thema, demo en een paar plugins, zoals populairste pagebuilder Elementor, geïnstalleerd en geactiveerd. Ik heb de website getest via de Google Pagespeed, Pingdom Tools, GTmetrix en BitCatcha.

De WordPress hostingpakketten van xel zijn snel. Bij Google Speed en GTMetrix krijgt de website een score van 95%.

snelheid score van WP hosting bij xel

Voordelen

 • Uitgebreide en persoonlijke WordPress support
 • Handmatig back-ups maken en terugzetten
 • Gratis .nl, .be of .com domeinnaam

Nadelen

 • De servicedesk is niet open in het weekend of in de avond.
 • Geen kortingen bij meerdere websites of lange contracten.

Meer lezen over xel?

Bekijk de uitgebreide review van xel

SiteGround WordPress hosting review

Siteground.com is een van de populairste hostingprovider ter wereld.

Bij SiteGround kun je zelf bepalen op welke servers jouw website staan, dat kan dus in Nederland, maar als jij bijvoorbeeld zit in Amerika of Azië, dan kun je daar een server kiezen.

SiteGround is een van de meest bekende webhost ter wereld. Maar ik heb nog nooit het gevoel gekregen dat je een ‘nummertje’ bent.

Alles werkt soepel en de 24/7 support met livechat – die ik al een paar keer heb gebruikt – is top.

Wel moet je rekening houden dat alles in het Engels is.

Waarom SiteGround?

 • Ze hebben een 24/7 servicedesk – via mail (binnen 15 min een reactie), telefoon of livechat (binnen 1 minuut.
 • Extra snelheid dankzij: Google Cloud, SSD, Cloudflare CDN, SuperCacher en een unieke SG optimizer plugin.
Homepage siteground

Het ‘Start Up’-pakket heeft een actieprijs van 2.95 euro per maand en een normale prijs van 13 euro per maand die geldt na de eerste contractperiode (dat is meestal na 1 jaar).

Bijzonderheden:

 • Gratis CDN
 • Automatische WordPress updates
 • 24/7 support
 • Livechat
 • WordPress in een paar klikken geïnstalleerd
 • Extra snel met Dynamic cache, Memcached opties en het Brotli compressie algoritme.
 • SiteGround beveiligingsplugin

Het tweede pakket, GrowBig, heeft een actieprijs van 4.50 euro p/m en een normale prijs van 23 euro heeft twee keer zoveel ruimte, plek voor meerdere websites, automatische back-ups en back-ups op verzoek, gebruikers kunnen toevoegen, een testomgeving en 30% snellere PHP prestaties.

Start-up pakket
Prijs13,- p/m
Actieprijs4,- p/m
Schijfruimte10GB
DataverkeerFair-Use
Back-upsElke 24 uur
SSLGratis

Reviews en ratings WordPress hosting bij SiteGround

SiteGround krijgt gemiddeld een 4.7 van de 5 sterren – op basis van 9008 reviews van TrustPilot.

Snelheid WordPress hosting van SiteGround​

Ik heb op vier websites minimaal twee keer een test gedaan op een website met een thema, demo en een paar plugins, zoals Elementor, geïnstalleerd en geactiveerd.

Prestaties:

Snelheid test Siteground

Voordelen SiteGround

 • 24/7 support, met livechat
 • 30 tot 70% korting op eerste contract
 • Gratis CDN
 • Extra beveiligingplugin

Nadelen

 • Het is een Engelstalige provider, dus alles is in het Engels.

Lees de uitgebreide review van SiteGround

Cloud86 WordPress hosting​ review

Cloud86 is een van de snelstgroeiende WordPress hostingproviders in Nederland.

Waarom Cloud86?

 • Meerdere websites op één hostingpakket. Je kunt twee websites draaien op het WordPress Start pakket en vijf websites op het Medium pakket
 • Flinke korting voor het eerste contract (tot 3 jaar)
 • Bij het goedkoopste pakket zit al een testomgeving: maak een kopie van je website om plugins, thema’s en aanpassingen uit te proberen

Het goedkoopste WordPress pakket van Cloud86 heeft een actieprijs van 8 euro per maand en een normale prijs van 16 euro.

Bespaartip: De actieprijs geldt voor de eerste contractperiode. Die periode kun je zelf instellen op maand, jaar of drie jaar. Dus je zou voor drie jaar de actieprijs kunnen krijgen voor een pakket van de bovenste plank.

 • Ruimte voor twee websites
 • Gratis SSL-certificaat
 • Geoptimaliseerde snelheid: Litespeed, extra caching etc
 • WordPress ondersteuning
 • Dagelijkse back-ups
 • Automatische updates
 • Testomgeving

De grotere pakketten bieden voornamelijk het veelvoudige aan ruimte aan – voor grotere en meerdere websites.

Managed Start
Prijs16,- p/m
Actieprijs8,- p/m
Schijfruimte10GB
DataverkeerFair-Use
Back-upsElke 12 uur
SSLGratis

Reviews en ratings

Cloud86 krijgt gemiddeld een beoordeling van 5 van de 5 sterren via Google reviews (103 reviews). En een 4.9 / 5 op Trustpilot (van 58 reviews).

Snelheid

We hebben verschillende tests meerdere uitgevoerd op een website met demo content (dus geen lege website). De tests zijn uitgevoerd op een verse installatie, dus zonder extra optimalisatie en plugins – die de website nog meer kunnen versnellen. 

Voordelen
 • Twee websites op één pakket
 • Testomgeving
 • Flinke korting tot wel 3 jaar
Nadelen
 • Plesk is niet het meest gebruiksvriendelijke beheerplatform

Bekijk de uitgebreide review van Cloud86

Het vergelijken van WordPress hosting

We gaan nu meerdere tabellen en vergelijkingen bespreken. Zo kun je alle kerndata op een rijtje bekijken, je kunt kijken hoe de verschillende webhosts scoren op verschillende snelheid scores en we gaan op alternatieve WordPress hosting die niet de top 3 lijst hebben gehaald.

WordPress hosting vergelijken in een grote tabel

xelSiteGroundCloud86
Prijs15 p/m13 p/m16,- p/m
Actieprijsn.v.t.4,- p/m8,- p/m
Schijfruimte5 GB10 GB10 GB
SSL-certificaatJaJaJa
WordPress SupportJaJaJa
Reviews4.9/54.7/55/5
Snelheid891ms374ms431ms
Servicedesk9 tot 524/79 tot 5
Back-upsDagelijksDagelijksElke 12 uur
TestomgevingNeeNeeJa
Gratis domeinJaNeeNee
NadeelSchalen is duurderAlles is EngelsMinder intuïtief
VoordeelZelf back-ups makenGratis CDNRuimte voor 2 sites

Snelle WordPress hosting – vergelijk snelheid

Een paar punten:

Desktop scorexelSiteGroundCloud86
FCP: First Content Paint0.8 s0.8 s0.8
LCP: Largest Contentful Paint1.5 s1.6 s1.3 s
CLS: Cumulative Layout Shift000.018
Time to Interactive1.3 s1.5 s1.2 s
Total Blocking Time10 ms10 ms20 ms
Laadtijd891 ms374 ms431 ms
Server Response Tijd9ms12ms12ms

Goedkope WordPress hosting vergelijken

Drie belangrijke punten:

 1. De drie aanbevolen webhosts kosten ongeveer evenveel: 15,- p/m.
 2. SiteGround en Cloud86 geven een korting van 50% op het eerste contract (dat is vaak 1 jaar, soms 3 jaar – wat jij wil).
 3. Je hebt niet perse WordPress hosting nodig om een WordPress website te bouwen. Het kan ook op gewone hosting.

Een normale medium hostingpakket van Cloud86 kost bijvoorbeeld 6 euro per maand- met een actieprijs van 3 euro.

Let op: zo’n normaal hostingpakket is minder groot, snel en uitgebreid dan een WordPress hostingpakket. Je kunt geen (of tenminste, geen uitgebreide) WordPress gerelateerde vragen stellen. Je hebt geen automatisch updates, testomgeving of CDN. Geen een van die punten is essentieel, en helemaal niet voor relatief kleine websites, maar het kan redelijk tijd en moeite sparen (wat ook geld waard is).

Alternatieve WordPress hosting

Laten we even kort de alternatieven langslopen. Dit zijn wel allemaal partijen die vrij bekend zijn. De WordPress webhostingpakketten van deze webhosts zijn een stuk minder uitgebreid dan de drie hostingpartijen die we hiervoor hebben besproken. Verder scoren ze iets minder qua beoordelingen. Wel is de prijs een stuk lager, wat handig is als je weinig hulp en extraatjes nodig hebt en de kosten laag wil houden.

WordPress hosting bij YourHosting

 • Prijs: 10 euro per maand
 • Actieprijs eerste 3 maanden: 1 euro per maand
 • Domeinnaam 15 euro
 • Bijzonderheden: WordPress toolkit waarmee je o.a. de website in onderhoudsmodus kan plaatsen en plugins automatisch kan updaten
 • Google review score: 3.8/5 (van 1190 reviews)

Bekijk de pakketten van YourHosting

WordPress hosting bij Mijn.Host

 • Prijs: 4 euro per maand
 • Actieprijs: Eerste 12 maanden 2 euro per maand
 • Domeinnaam: 5 euro
 • Bijzonderheden: geen telefonisch support, je kunt back-ups downloaden
 • Google review score: 4.9/5 (van 28 reviews)

Bekijk de pakketten van Mijn.Host

WordPress hosting bij Hostnet

 • Prijs: 6 euro per maand
 • Actieprijs: 3 euro per maand voor eerste contract
 • Domeinnaam 12 euro
 • Bijzonderheden: Automatische WordPress installatie
 • Beoordeling: 4.5/5 (van 970 Google reviews)

WordPress hosting bij Transip

 • Prijs: 6 euro per maand
 • Actieprijs: 2 euro per maand voor het eerste jaar
 • Domeinnaam: 9 euro
 • Bijzonderheden: Automatische WordPress installatie & veiligheidscan
 • Beoordeling 4/5 (van 670 Google reviews)

Verdieping WordPress hosting

Laten we dieper ingaan op WordPress hosting, het vergelijken en alle reviews.

Wat is WordPress hosting precies?

First things first: je hebt geen specifieke WordPress hosting nodig om een WordPress website te bouwen. Het kan ook gewoon met een standaard hostingpakket.

WordPress is het populairste CMS ter wereld. Meer dan 40% van alle websites in de wereld gebruikt WordPress. Je kunt er daarom vanuit gaan dat elke moderne webhost aan de eisen van WordPress voldoet.

Niet alle WordPress hosting is WordPress hosting

Redelijk wat webhost hebben WordPress hostingpakketten die niet verschillen met hun normale hostingdiensten.

Theoretisch kunnen ze het gewoon WordPress hosting noemen, omdat je er WordPress op kunt draaien, maar in de praktijk verschilt het pakket niet met een normaal hostingpakket.

Waarom WordPress hosting?

Echte WordPress hosting  – vind ik dan – is hosting dat op alle vlakken geoptimaliseerd is voor het CMS WordPress.

Op gebied van snelheid, veiligheid, service, gebruiksvriendelijkheid, extraatjes, kracht, up-time, back-ups en tools voor het ontwikkelen van jouw eigen website, zoals een testomgeving.

WordPress hosting zorgt dat beginners meer hulp hebben bij het bouwen en onderhouden van een website – meer assistentie, handige extraatjes en betere tools.

Voor een ervaren gebruiker zorgt WordPress hosting voor meer ruimte, tijdbesparende tools en snelheid – ruimte om te groeien.

Maar in de kern is WordPress hosting niet essentieel om een WordPress website te maken.

Handig, sure. Aanbevolen, ook. Maar niet essentieel als je een budget hebt of je weet wat je doet en nodig hebt.

Hoeveel kost WordPress hosting ongeveer?

Het meest straightforward antwoord is ongeveer 15 euro per maand.

Maar het verschilt.

Sommige partijen hebben een actieprijs waardoor je kunt kiezen om voor de eerste drie jaar maar 8 euro per maand te betalen.

En zoals ik zei bij wat is WordPress hosting  kun je er ook voor kiezen om WordPress te draaien op een normaal hostingpakket, dus zonder support, extra snelheid, meer ruimte, optimalisaties en extraatjes zoals handmatige back-ups of een testomgeving. 

Je betaalt dan snel 30 tot 60% minder.

De normale hostingpakketten van Cloud86 kosten bijvoorbeeld  6 euro per maand – met een actieprijs van 3 euro. En op dat pakket kun je meerdere websites draaien. Dat kan een goede optie zijn als je een kleiner budget hebt of redelijke ervaring hebt met het bouwen en managen van een WordPress website.

Wat zijn de vereisten voor een WordPress website?

Voor een WordPress website heeft jouw hosting niet zo veel nodig.

Voor WordPress heeft jouw hostingpakket de volgende vereisten:

 1. Een PHP versie van 7.4
 2. Een MySQL versie van 5.7 of hoger
 3. HTTPS ondersteuning – dus een SSL-certificaat

WordPress is niet zo zwaar, waardoor je op de meeste hostingpakketten WordPress kunt draaien. Maar er zit een verschil tussen kunnen draaien en optimaal draaien.

Een kleine beginnende website kan bijna op elk (WordPress) hosting draaien, maar de meeste mensen zijn niet van plan om altijd klein te blijven.

Hoe groter, populairder, complexer en voller jouw website wordt, hoe belangrijker de kwaliteit van de hosting is.

Maakt de locatie van het datacenter uit?

Ja, nee en een beetje.

Als jij je vooral richt op Nederlanders of Europeanen dan is het verstandig om een webhost te kiezen met hun servers in Europa. Alle providers die ik aanraad hebben servers in Nederland.

Focus jij je vooral op Amerika? Dan is het slim om jouw website op een server te hosten in een datacenter in Amerika. Bij SiteGround kun je een datacenter locatie kiezen. De locatie maakt alleen veel uit op enorme afstanden.

En als jij over de hele wereld veel bezoekers verwacht, dan is het slim om WordPress hosting te kiezen met een CDN content delivery netwerk). Dat versnelt de laadtijd tussen verschillende continenten enorm.

Ik heb al hosting, hoe verhuis ik?

Dat kan.

Elke WordPress webhost die ik aanraad heeft een gratis verhuisservice.

Je kunt dan gewoon een pakket bestellen, bij de domeincheck jouw domeinnaam invullen, op (later) verhuizen klikken en de bestelling afronden. 

Neem dan contact op met jouw nieuwe webhost om gebruik te maken van de verhuisservice en vraag een verhuiscode (autorisatiecode) op bij jouw oude provider. 

Hoe maak ik een WordPress website?

Ben je van plan om een eigen WordPress website of WordPress blog te maken?

Lees: Gratis stap-voor-stap WordPress handleiding voor beginners

Andere handige websites:

Naar boven

Heb je iets aan dit artikel gehad?