4 Hulpprogramma’s om zoekwoorden te bepalen

Allright.

Je hebt besloten om met SEO te beginnen.

Dat betekent dat we pagina’s moeten maken of optimaliseren voor specifieke zoekwoorden.

Kortom, we moeten de vragen die onze doelgroep heeft beantwoorden.

Vraag en aanbod.

Maar hoe vind je zoekwoorden?

Er zijn tientallen hulpprogramma’s om zoekwoorden te vinden en te bepalen of ze interessant zijn.

Helaas is er geen ‘perfecte’ tool te vinden die direct antwoord geeft op de vraag: ‘op welke zoekwoorden moet ik mij richten?’. Door meerdere hulpprogramma’s te gebruiken, krijg je een beter inzicht in jouw niche en interessante zoekwoorden.

Google zoekwoorden tool

De bekendste zoekwoorden tool is die van Google.

De Google zoekwoorden tool geeft niet alleen relevante zoekwoorden weer, maar toont ook het zoekvolume per zoekwoord.

Andere interessante hulpprogramma’s om zoekwoorden te bepalen

Buiten Google’s hulpprogramma voor zoekwoorden zijn er een aantal andere tools om zoekwoorden mee te bepalen. Hier een paar andere bekenden.

 

Keyword tools

Wordstream

Met Wordstream krijg je binnen enkele seconden een kleine lijst met relevante zoektermen met de zoekterm waarop je zocht erin.

De gratis versie kan je maar een paar keer per maand gebruiken en geeft je geen aantallen. Je kan wel de populariteit zien en wat gerelateerde zoekopdrachten.

 

 

Ubersuggest

Ubersuggest vind ik wel interessant. Het lijkt op Wordstream, maar je krijgt hier (veel) meer zoekwoorden te zien, met het zoekwoord erin waarop je zocht. Helaas krijg je hier ook niet het zoekvolume te zien.

 

Google suggest keyword tool van SEO book

Deze tool toont alle suggesties die Google geeft, wanneer je op het zoekwoord in Google zoekt. Verder heb je ook inzicht in het aantal competitieve pagina’s op het desbetreffende zoekwoord. Wel klopt het aantal competitieve pagina’s (bij mij) niet.

 

Stappenplan keyword analyse

Wil je echt aan de slag met SEO?

Maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je structureel werken aan SEO? Wil je bovenaan in Google komen? Dan is de ‘praktische SEO cursus voor beginners‘ misschien wat voor jou.

Delen: