WordPress voorbeelden; gratis en betaalde website templates

Auteur: Ruben Bunskoeke
Laatste update: 23 mei 2019

Oké.

Ik heb een stuk of 300 Premium WordPress templates bekeken en een 8 thema’s geselecteerd die aan mijn redelijke strenge criteria voldoen (ik heb helaas genoeg ervaringen gehad met matige thema’s om ze te herkennen).

Het zijn de thema’s die ik simpelweg zelf zou kopen.

De WordPress voorbeelden zijn ingedeeld in twee categorieën

Voordat we beginnen met de WordPress voorbeelden wil ik het eerst even hebben over wat een design goed maakt.

Wat maakt een WordPress template goed?

Het design van jouw website is als de eerste indruk van een persoon.

Je plaatst een website net als een persoon direct in een hokje. Sure, je hebt niet altijd het juiste ‘hokje’ te pakken, maar 8 van de 10 keer kan je een redelijk beeld krijgen van een persoon of een website (en daarom blijven we het ook doen).

Als je een website wilt maken (of al een website hebt en een ander design wilt), dan is het belangrijk dat je een design kiest dat niet geassocieerd wordt met negatieve eigenschappen. Je wilt slordigheid, onprofessionaliteit en onduidelijkheid voorkomen.

Om dezelfde reden is het slim om voor snelle WordPress hosting te kiezen. Een trage website stoot de lezer af. En dit heeft niet alleen impact op het de tevredenheid van de bezoeker, maar ook jouw ranking in Google en jouw conversiepercentage.

Hoe vind ik WordPress templates?

Het design van jouw WordPress website wordt bepaalt door het thema (het sjabloon) dat je hebt geïnstalleerd. Er zijn drie manieren om een WordPress thema te bemachtigen (en het design van jouw website te bepalen).

  • Je kan kiezen voor een gratis thema.
  • Je kan kiezen voor een betaald Premium thema.
  • En je kan een thema op laat ontwikkelen.

Wat is de beste methode?

Voor beginnende zelfstandigen met een beperkt budget, startende bloggers en persoonlijke websites raad ik betaalde Premium WordPress thema’saan.

Waarom?

De gratis thema’s zijn meestal van te lage kwaliteit (ook voor startende bloggers en zzp’ers) en geven een matige eerste indruk. En het op maat laten maken is meestal te prijzig voor starters. Voor starters kan een website rond de 1.500 a 3.500 euro kosten.

Een betaalde WordPress theme is de gouden middenweg. Ze zijn meestal vrij goed uitgewerkt, het aanbod is enorm (meer dan 7.000 designs) en je betaalt maar 1/40 van de prijs van het op maat laten maken van een thema (rond de 50 a 60 euro).

Voorbeelden gratis WordPress thema’s

Hieronder zie je wat voorbeelden van gratis WordPress thema’s.

Je kan direct zien dat de meeste thema’s niet enorm goed uitgedacht en uitgewerkt zijn. Ze worden gemaakt door beginnende webdesigners en personen zoals jij en ik die willen oefenen met het bouwen van thema’s. En daarom is het ook slimmer om een kleine investering te doen en een Premium thema te kopen.

Je kan op de afbeelding klikken voor een groter formaat.

WordPress_themes

Voorbeelden betaalde Premium WordPress thema’s

De grootste WordPress Premium thema marktplaats is ThemeForest. Een premium WordPress theme kost daar ongeveer 50 dollar (ongeveer 45 euro (hou rekening met 21% BTW)).

De meeste thema’s zitten goed in elkaar. Elk design heeft vaak meerdere designs waar je uit kunt kiezen. En sommige thema’s hebben zelfs een PageBuilder waarmee je elementen kan verplaatsen met een drag-and-drop systeem.

Het enige nadeel van het kopen van Themeforest thema’s is dat je niet met iDeal kan betalen. Je kan alleen met creditcard en PayPal betalen. Maar je kan wel bij PayPal geld storten met iDeal. PayPal is een gratis betaalprovider en je kan binnen een paar minuten een account aanmaken. Hier leg ik de stappen uitgebreid uit.

Wat als ik een voorbeeld vind die ik verder wil bekijken?

  1. Klik dan eerst op de link boven het voorbeeld
  2. Klik daarna op ‘Live Preview’
  3. Via het menu kan je de verschillende opties en sjablonen vinden van het thema

Via het menu kan je alle opties van het thema bekijken.

Persoonlijke WordPress blog thema’s voorbeelden

Laten we beginnen met wat thema’s voor blogs

Cedar

cedar

Salinger

Salinger_WordPress_Theme_by_CMSMasters

Lovely

Link: Lovely – Elegant & Simple Blog Theme

Tomas & Daisy

Link: Tomas & Daisy – A Stylish Blog for Him & Her

Anne Alison

Anne Alison – Soft Personal Blog Theme

Alison_–_Just_another_WordPress_site


Zakelijke WordPress design voorbeelden

En hier een aantal geselecteerde thema’s voor zakelijke websites.

Blake

Link: Blake | High-Grade MultiPurpose WordPress Theme

GORDON – Smart Multi-Purpose WordPress Theme

Link: GORDON – Smart Multi-Purpose WordPress Theme

GORDON_-_Smart_Multi-Purpose_WordPress_Theme_Preview_-_ThemeForest

De beste manier om te beginnen met een WordPress website?

Met vijf minuten werk (en een tijdje wachten) kan je al een WordPress website hebben. Eigenlijk hoef je maar één ding te doen.

WordPress hosting afnemen bij xel.nl en een domeinnaam (het webadres van jouw website) kiezen.

Waarom?

Twee redenen: zij installeren WordPress voor jou (alles gaat dus automatisch) en je krijgt ondersteuning bij WordPress. Alle vragen die je krijgt tijdens het bouwen of onderhouden van jouw website kan je telefonisch of via de mail bij xel kwijt. Zij helpen jou dan verder. En dat scheelt je heel wat zoekwerk via Google en stress. Daarbuiten heeft het pakket alles wat je nodig hebt (genoeg ruimte, dataverkeer, e-mailadressen), is de hosting sneller dan ‘normale’ hosting en krijg je de domeinnaam gratis. Het kost 9,90 per maand en dat is vrij weinig voor wat je allemaal krijgt.

Bekijk de WordPress hostingdienst van xel.nl

Hoe krijg ik het design van een van die Premium WordPress voorbeelden?

Bij alle Premium WordPress thema voorbeelden staat onder de afbeelding een link naar het thema op ThemeForest. Je kan daar het thema kopen. Als je geen creditcard of PayPal account hebt, maar alleen iDeal, dan moet je een kleine omweg nemen.

Die omweg kan je in dit artikel vinden.

Upgrade jouw marketingkennis en skills met de 6-in-1 cursus online marketing

Heb je iets aan dit artikel gehad?