De beste website hosting vergelijken op prijs en kwaliteit (2017)

Ik ga je helpen met het vinden van een goede webhost en een goed website hosting pakket voor een goede prijs.

Maar om dit te doen, moeten we eerst één vraag beantwoorden.

Wat houdt goede website hosting in?

Het is een belangrijke vraag. Kijk, je weet dat je hosting nodig hebt als je een website wil bouwen.

Maar wat is het verschil tussen de ene website hostingprovider en de andere?

Het probleem bij het kiezen van een webhost en een webhostingpakket is dat je meestal pas nadat je een pakket hebt gekocht pas de gevolgen van jouw keuze merkt.

Zo kan het zijn dat de webhost waarvoor je gekozen hebt geen telefonische service heeft. En pas na drie dagen heel kort en bondig reageert op jouw mailtje. Dit kan enorm vervelend (en soms zelf schadelijk zijn) als jouw website offline is. Helemaal als het de fout is van de webhost.

 

Enfold_WordPress_themes

 

Je kan niet voorkomen dat er ooit iets misgaat met je website. Je kan er wel voor zorgen dat dit zo min mogelijk gebeurd en als het gebeurt, dat je snel, persoonlijk en begrijpelijk wordt geholpen.

Je kan hosting misschien het best vergelijken met een telefoonabonnement, een energiemaatschappij of een internet abonnement. Je wilt een goed pakket en goede service tegen een redelijke prijs.

Website hosting vergelijken: kwaliteit versus goedkope hosting

Welk hositngpakket het best bij jou past hangt af van een handvol keuzes.

“Wil ik voor …. iets meer betalen?”

“Wil ik … opofferen voor een iets goedkopere prijs?”.

De prijzen van website hosting kunnen enorm verschillen. Gemiddeld betaal je tussen de 4 tot 15 euro per maand voor hosting.

Laten we beginnen met het vaststellen van een basislijn.

Dus hoeveel kost basis website hosting gemiddeld?

Dat is ongeveer 5 euro per maand.

Je krijgt dan een website hostingpakket dat prima is voor starters en je krijgt normale service (dus je kan ze telefonisch en via de mail bereiken).

Dit betekent niet dat elk pakket van elke webhost van ongeveer 5 euro dit heeft. Sommige webhosts kiezen er standaard voor om minimale support aan te bieden (om hun kosten te drukken). Maar gemiddeld gezien, heb je voor dat bedrag een normaal pakket zonder poespas met service. Je kan dan bijvoorbeeld WordPress installeren met een one-minute-script.

De beste website hosting vergelijken op prijs en kwaliteit (2017)

Website hosting keuze 1:

Xel Media hostingEen zo’n prima ‘basispakket’ is het online starter pakket van Xel Media.

Je betaalt 4,45 per maand en dan krijg je een prima hostingpakket zonder poespas, met WordPress one-minute-scripts en goede service (telefonisch en mail) bij een betrouwbare website hostingprovider.

 

Website hosting keuze 2

SiteGround webhostingEen variant van dit pakket is het ‘Start Up’-pakket van SiteGround. SiteGround is een Engelstalige provider met servers in Nederland en waar je met iDeal kan betalen.

Het ‘start-up’-pakket kost 3,95 per maand. Dit lijkt dan op een budgetprovider, maar dat is niet zo als je kijkt naar hun reputatie (een van de populairste en best beoordeelde providers wereldwijd), de reviews en wat ze aanbieden.

Bij het pakket zit 24/7 support (het is wel Engelstalig), inclusief livechat. Het pakket is snel en heeft een “1-click” WordPress installatie.

 

 

Hoe kan dit dan zo goedkoop?

Drie redenen:

  • Ze zijn heel groot (waardoor ze meer voor minder kunnen aanbieden).
  • De 3.95 p/m geldt voor de eerste contractperiode (die je kan instellen op 12, 24 of 36 maanden). Daarna is het 7,95 per maand.
  • Als jouw website redelijk succesvoller jouw website wordt, dan moet je gaan voor een duurder pakket (waarop ze dan meer verdienen)

Website hosting keuze 3

Het WordPress hostingpakket van Xel Media voor 9,90 per maand. Een enorm goede keuze, maar wel ietsje duurder.

Wat krijg je in vergelijking met het ‘basispakket’ extra?

Het allerbelangrijkste wat je krijgt is support op WordPress gerelateerde vragen. Kortom: loop je bij het maken of onderhouden van je eigen WordPress website ergens tegenaan? Dan kan je ze bellen of mailen. Zij helpen je stap voor stap verder. Als je niet enorm ervaren bent met WordPress, dan heb je de kosten met één belletje er al uit.

Verder wordt WordPress automatisch geinstalleerd (scheelt 15 minuten werk), krijg je een gratis domeinnaam (scheelt je 5 a 10 euro) en wordt je website twee tot vier keer zo snel dan normaal. En dit kan ervoor zorgen dat meer bezoekers langer op jouw website blijven, een plezierige ervaring hebben, sneller zich inschrijven of contact met jou opnemen en zelfs dat je hoger gaat ranken in Google.

Het zijn allemaal extraatjes die je niet perse nodig hebt, maar wel je vooruit helpen.

Website hosting keuze 4

Heb je heel weinig budget en ga je een persoonlijke/hobby website of blog maken? Dan kan je voor de budgetprovider Versio gaan.

Het goedkoopste hostingpakket kost 50 cent per maand en een gemiddeld pakket rond de 4 a 5 euro per maand.

Voor zo’n laag bedrag kan je niet enorm veel verwachten. Ook redelijk wat reviews geven dit aan. Je leest redelijk wat over technische problemen, dat ze lastig te bereiken zijn, matige service en trage websites. Voor kleine hobbysites kan dit acceptabel zijn (want de prijs is erg laag, ook de kosten van een domeinnaam zijn laag), maar als je actief gaat bloggen en/of een zakelijke website wil starten, dan is het vaak slimmer om voor een iets betrouwbare partij te gaan.

Website hosting keuze 5

Een andere redelijke provider is YourHosting.

Het goedkoopste pakket kost 5 euro per maand. Je betaalt wel 10 euro setupkosten (terwijl dit automatisch gaat). Verder betaal je jaarlijks ongeveer 11 euro voor een domeinnaam.

Het pakket en de service die ze aanbieden zien er prima uit. Ze bieden s’avonds en in het weekend support aan. Wel zie je allerlei persoonlijke support opties die geld kosten. Per kwartier of per maand. De vraag is of normale klanten dit nodig hebben of dat het alleen extraatjes zijn.

Welke hostingprovider moet ik kiezen?

Hosting vergelijken op het web Dat is een persoonlijke keuze. Bezoek elke provider die je interessant lijkt en kijk welke provider het best bij jou past. Let wel heel goed op actieprijzen. Bij sommige providers betaal je het eerste jaar niet zo veel en daarna het driedubbele.

Ik heb zelf zes jaar geleden gekozen voor het WordPress hostingpakket van Xel.nl en ik heb er geen spijt van gehad. Mijn website is in zes jaar een handvol keer down geweest – dat kan geen enkele webhost voorkomen -, maar alles werd elke keer snel gefixed. Verder werden mijn vragen (soms vrij complexe vragen) altijd snel en vriendelijk beantwoord.

Als ik een lager budget zou hebben, dan zou ik voor SiteGround gaan. Hoewel alles Engelstalig is, scoren ze op alle gebieden heel goed.

 

Handleiding eigen website maken

WordpressWil je gelijk starten met het maken van je eigen WordPress website?

Lees dan: De ultieme handleiding voor het maken van een eigen website.

 

In dit artikel worden ook diverse WordPress webhosts aangeraden.

Hosting zoeken – Wat voor hosting heb je eigenlijk nodig?

Het zoeken van hosting is lastig als je niet weet wat voor pakket je nodig hebt. Voor 90% van de websites is een pakket met de onderstaande eigenschappen voldoende.

  1. Een hostingpakket met ongeveer 500 tot 1500 MB schijfruimte
  2. Een hostingpakket met ongeveer 2 GB dataverkeer
  3. 1 MySQL database (nodig voor een CMS, zoals WordPress)
  4. One-minute-script van o.a. WordPress

Het design van je websiteHet ligt ook een beetje aan de website die wilt bouwen. Krijgt je website maar een tiental pagina’s? Dan heb je niet zoveel ruimte nodig (250 MB of iets dergelijks). Wil je regelmatig nieuwe artikelen plaatsen? Hebben al die artikelen veel foto’s? Dan heb je een hostingpakket nodig met meer schijfruimte.

Verwacht je heel veel bezoekers (tienduizenden of honderdduizenden bezoekers per maand)? Dan heb je meer dataverkeer nodig.

De bovenstaande hostingpakketten zijn geschikt voor 90% van de websites. En voor 99,9% van de nieuwe websites. Bij elke hostingpartij kan je jouw hosting op elk moment uitbreiden.