Youtube SEO taktiek | Hoog ranken met video’s

Video SEO taktiek | YouTube

Het doel van zoekmachine optimalisatie (SEO) is het genereren van bezoekers doormiddel van een hoge positie in de zoekmachine.

Een SEO tactiek die al een tijdje bestaat, maar nog lang niet optimaal benut wordt is SEO met Youtube video’s.

In mei 2007 voegde Google video’s, afbeeldingen en nieuws toe aan de zoekresultaten.

Bij veel zoektermen bestaan de zoekresultaten uit een combinatie van webpagina’s, blogartikelen, Youtube video’s, afbeeldingen en nieuwsberichten.

Een grote groep prefereren een video boven een artikel. Daarom krijgt de video steeds vaker een prominente plek in de top 10 van de zoekresultaten.

Waarom video’s gebruiken voor een hoge positie?

  • Er is veel minder concurrentie.
  • Makkelijker hoger ranken.
  • Naamsbekendheid
  • Een video heeft een 41% hogere CTR dan ‘normale’ zoekresultaten.
  • De video kan je gebruiken op je landingspagina
  • Bij de video kan je linken naar de landingspagina
  • Je kunt meerdere resultaten van de top 10 bezitten.

Er is veel minder concurrentie.

De drempel voor het creëren van een YouTube video is hoger dan het schrijven van een artikel. Niet alleen is het maken van een video lastig dan een artikel, men moet ook kunnen presteren voor een camera.

Hierdoor zijn er maar een handje vol die zich begeven op dit gebied en alle profijt ervan pakken.

Makkelijker hoger ranken

Wanneer je naar de links van de video’s in de zoekresultaten kijkt, zie je dat ze geen of weinig inkomende links hebben. Video’s hebben veel minder sociale bewijskracht nodig om hoger te ranken dan artikelen.

Hogere CTR

Een video heeft een 41% hogere CTR dan zoekresultaten die uit tekst bestaan. Bij een video wordt een onderwerp visueel en vocaal uitgelegd. Hierdoor hoeft de kijker zich minder in te spannen en komt de boodschap gemakkelijker over.

Naamsbekendheid

In een video presenteer je jouw verhaal aan de kijker. De kijker ziet je. Zo’n persoonlijk ‘gesprek’ valt bij de bezoeker meer op dan een naam (of een foto) bij een artikel. Met een video kom je geloofwaardiger over en je gezicht wordt beter onthouden.

De video kan je gebruiken op je landingspagina

Een diverse onderzoeken blijkt dat het verwerken van een video bij een landingspagina de conversie verhoogt. Je zou dus de informatieve video gemakkelijk verwerken (embedden) in een landingspagina.

Een bijkomend voordeel is dat jouw video ook geplaatst kan worden op andere weblogs. Zo wordt jouw boodschap nog meer verspreidt en dat kan indirect ook weer zorgen voor meer bezoekers.

Bij de video kan je linken naar de landingspagina

Bij elke Youtube video kan je een beschrijving plaatsen. Aan de hand van de beschrijving kan de bezoeker en de zoekmachine zien waar de video over gaat.

In de beschrijving kan je ook een link plaatsen naar je eigen website of een specifieke landingspagina. Zo stuur je geïnteresseerde kijkers gelijk door naar een relevante pagina en die pagina krijgt een kwalitatieve link erbij.

Je kunt meerdere resultaten van de top 10 bezitten

Tegenwoordig kunnen autoritaire websites meerdere posities in top 10 zoekresultaten bezitten. De andere websites moeten het vaak doen met 1 link, per website. Zo’n Youtube filmpje wordt onafhankelijk gezien.

Het is dus goed mogelijk dat jouw landingspagina en jouw video wordt getoond in de top 10.

Delen: