Over werk

“The passion mindset leaves you unhappy and confused, because the question “what do i truly love” can’t be answered clearly.”

Je hoort overal dat je jouw passie moet achtervolgen. Maar ik denk dat het geen goed advies is. Ik denk dat het meer mensen breekt dan redt. Niet zo veel mensen hebben een brandende passie, maar door die mindset denkt de rest dat ze iets in hun leven missen (en kan je nou echt tevreden zijn als je denkt dat je iets groots in je leven mist?).

“Follow your passion can lead to chronic job shifting and unrelenting angst”.

Verder is passie vluchtig. Je vindt nu andere dingen tof dan dat je op je twintigste tof vond. En weer andere dingen toen je een kind was. Daarnaast verdwijnt passie snel wanneer het moet doen om rond te komen. Je kunt je beter richten op interesses en persoonlijke eigenschappen. Die zijn langdurig en breder. Daarnaast moeten we ook niet vergeten dat we nieuwe interesses en eigenschappen kunnen ontwikkelen.

“Let passion follow in your quest to becoming great”

“Work right instead of looking for the right work”

“The work we do is a reflection of how were are inside.”

Het werk dat we leveren is een reflectie van hoe we ons voelen, hoe we over de wereld denken en hoe we over ons zelf denken.Werk en privé zijn niet gescheiden.Een pessimistische blik op de wereld zorgt dat je werk nooit top-notch is, want je denkt “mijn werk heeft minimale invloed’ of ‘niemand gaat het toch waarderen’. Verder focus je op het behouden wat er is en niet op kansen en mogelijkheden – wat er zou kunnen zijn.

Wanneer je mentaal belast bent – overwerkt, een mentale dip, problemen in relaties – dan merk je dat ook in je werk terug. Zelfs wanneer je lichamelijk niet fit bent, zal je merken dat je minder energiek bent, minder doorzettingsvermogen en wilskracht hebt. En vice versa. Een optimistische blik, fitheid, zelfvertrouwen en mentale scherpheid hebben allen invloed op het werk dat je levert.

“Nearly every human action is in someway an expression of how we think about ourselves”

“The more experience they have on a job, the more likely the love their work and see it as their calling”.

Money or appreciation?

“A company offers employees $1000 bonus if they meet performance targets.

Three ways of presenting it to them:
1. “Think of what $1000 means: down payment on new car, etc.”
2. “Think of increased security of having $1000 in your bank.”
3. “Think of what $1000 means: company recognizes how important you are. It doesn’t spend money for nothing.”

WHAT’S INTERESTING IS:
When people are asked what is most appealing to them, they say #3.
When people are asked what is most appealing to others, they say #1 and #2.

This single insight explains everything about the way incentives are structured in most large organisations.”

Hier zat ik laatst ook over na te denken. Ik stelde mezelf de vraag: “Wat wil je liever?

  • Optie A: 10 mensen die 200 euro betalen voor de copywriting cursus, omdat ze mijn blogs waarderen en nieuwsgierig zijn naar wat ik nog meer te vertellen heb.
  • Optie B: Direct 5000 euro krijgen zonder dat ik er iets voor hoef te doen. “

En ik zei direct: optie A. Sure, als ik krap bij kas zat, had ik vast voor optie B gekozen, maar nadat je goed rond kan komen spelen andere zaken een grotere rol dan ‘nog meer geld’. Wat als je dit fenomeen trekt naar de werkverdeling thuis (als je een partner hebt) of op het werk? Waarschijnlijk doet één persoon (veel) meer dan de ander. En waarschijnlijk vindt die persoon dat vervelend.

Niet zozeer om de oneerlijke werkverdeling zelf (ook al zegt hij/zij dat als argument), maar om het gebrek aan erkenning. Zijn of haar extra werk wordt niet zichtbaar gewaardeerd. Daar zouden we vaker stil bij moeten staan. Wie doet er om ons heen werk waar hij/zij onvoldoende erkenning voor krijgt? Een partner? Collega? Vriend? Een blogger? Iemand die je kent op Twitter? En doe vervolgens even de moeite om die persoon een compliment te geven – om die persoon te erkennen. Om dank te uiten.

“A lot of us think everyone else is living in Maslow’s Basement, while we’re in the Penthouse.”

We denken vaak dat geld een enorm belangrijke drijfveer is, maar de meeste mensen vinden status, waardering en ontwikkeling belangrijker.

“Children are accustomed to a continual stream of criticisms and praise, but adults can go weeks without a compliment while enduring criticism both at work and at home. Adults are starved for a kind word.”

“Give what grows (in you).”

Waar ben je goed in? Wat vindt je leuk? Wat doe je uit jezelf? Waar krijg je energie van?

Verander dat in iets dat ook waardevol is voor anderen. Fan van tekenen? Illustreer dan elke dag een leerzame quote en deel die online. Maak marketing leuk door hetgeen wat jij graag doet te combineren met wat de klant wil/interessant vindt.

“Burn-out is trying to give what i do not posess.”

Delen: