Waar komen mijn bezoekers vandaan?

Laatste update: 31 juli 2013 door Ruben Bunskoeke

Tijd is kostbaar.

Een simpele analyse van je eigen website en een reflectie erop kan zorgen dat de tijd die je besteedt aan marketing, zo goed mogelijk besteed.

Dus het was ook tijd voor mij om de cijfers (van 000.nl) te analyseren. Die cijfers kan ik natuurlijk voor mezelf houden, maar het is misschien ook wel interessant voor jullie. Daarom deel ik het.

Google analytics bezoekers

 

Samenvatting van de geschiedenis van 000.nl

Ik ben begonnen met 000.nl op 13 maart 2011. Sindsdien heb ik af en toe een gewerkt aan 000.nl. Pas in januari 2012 ben ik serieus bezig met 000.nl en besteed ik er ook een aantal keer per week aandacht aan.  Met als doel: ‘het worden voor een online marketing platform’. Een plek waar geïnteresseerden (beginners, ondernemers en marketeers) terecht kunnen om meer te leren over online marketing.

Ok genoeg met de ‘geschiedenisles’ laten we naar de cijfers gaan.

Verkeersbronnen

Ik heb  gekeken naar de verkeersbronnen. Als je inzicht hebt in jouw eigen cijfers, zou je kunnen zien welke marketingmiddelen het effectiefst zijn (qua opbrengst en tijd). Natuurlijk versterken de aspecten elkaar (zo versterkt linkbuilding etc ook het verkeer dat via de zoekmachine komt en content heb je nodig om wat te hebben aan linkbuilding). Je kan wel zien welke linkbuilding strategieën zorgen voor de meeste bezoekers.

Ik heb gekeken naar de laatste maand: 24 maart tot 24 april.

Google

38,5 %

Direct verkeer

19,4 %

Twitter

15,7 %

Linkedin

9,4 %

Links

7,3 %

Gastblog

5,4 %

Blogreacties

1,6 %

Google +

0,3 %

Opvallend vond ik het percentage uit Linkedin, omdat ik er niet veel tijd aan besteed.

Samengevoegd:

Bezoekers

SEO

38,5 %

Direct verkeer

19,4 %

Social media

25,4%

Online zichtbaarheid “Linkbuilding”

14,3 %

Zelf ben ik erg tevreden met de ‘balans’ tussen de verkeersbronnen.

Waar komen jullie bezoekers vandaan?

0
Auteur: Ruben Bunskoeke
Delen