Waarom een one page website slecht is voor SEO. En hoe je dit makkelijk kan oplossen

Is een one page website slecht voor SEO?

Meestal wel.

SEO draait voor een groot deel om het zo goed mogelijk beantwoorden van vragen.

Als een website maar 1 pagina heeft, kan de website maar een beperkt aantal (gerelateerde) vragen (zoekopdrachten) op een kwalitatieve en snelle manier beantwoorden.  One page websites beperken zich dan tot één sets aan zoekwoorden.

Zo’n beperking is niet voor iedereen even erg.

Zo heb je;

 1. Bands
 2. High-end (reclame)bureau’s
 3. Stichtingen
 4. Festivals
 5. Je eigen online CV

Dit zijn organisaties waar verkeer vanuit de zoekmachine minder of niet belangrijk is. Ze hoeven vaak alleen zichtbaar te zijn op de naam van hun organisatie.

Alles met mate

Een betere oplossing is om de term niet te letterlijk te nemen.

Gebruik gewoon het concept van de one page website. Een lange pagina waar alle essentiële informatie op een creatieve manier getoond wordt en koppel er bijvoorbeeld een blog aan vast. Of maak voor elke FAQ en productpagina een losse pagina.

Dan heb je een fancy homepage zonder dat je concessies hoeft te doen aan de vindbaarheid.

0
Auteur: Ruben Bunskoeke
One comment on “Waarom een one page website slecht is voor SEO. En hoe je dit makkelijk kan oplossen

 1. Hoi Ruben,

  Wij zien inderdaad hetzelfde probleem. Een one-page website kan hoogstens voordelen opleveren als het echt een landingspagina is. Dan is je doel niet om bezoekers dieper de site in te krijgen. Je hebt maar een beperkte hoeveelheid informatie die je kwijt wil en in dat geval kan alles prima op 1 pagina.

  Echter, voor de meeste normale sites is dit niet het geval. De designtrend van de one-page-website (vaak met parallax scrolling) mag er dan aantrekkelijk uit zien, maar het is zeker niet optimaal voor het aantrekken van de bezoekers.

  Wat je natuurlijk wel kunt doen is je homepage in die stijl opmaken, maar daarnaast doorverwijzen naar uitgebreide informatiepagina’s. Zo heb je “het beste van beide werelden”

  Met vriendelijke groet,

  Gijs Weterings

Comments are closed.