Wat leverde 2 keer per week bloggen mij op?

Laatste update: 30 oktober 2017 door Ruben Bunskoeke

Zorgt meer bloggen voor meer bezoekers?

Bij mij wel.

Ongeveer een maand geleden schreef ik het artikel: Zorgt bloggen of vaker bloggen voor meer bezoekers en leads? In het artikel besprak ik de studie van Hubspot (over het effect van bloggen op het aantal bezoeken (niet bezoekers)). Uit de studie bleek dat het aantal bezoeken proportioneel stijgt met de blogfrequentie.

Klinkt logisch natuurlijk, maar ik wou het zelf wel even uittesten. Ik had toen besloten om de volgende maand (van 16 oktober tot 16 november) 8 blogartikelen (2 per week dus) te schrijven en te publiceren.

Bloggen en bezoekers afbeelding

Effect vaker bloggen

Volgens de studie zou het aantal bezoeken met 50% moeten stijgen.

Bij mij steeg het met 33,7%.

Maar buiten de bezoekersaantallen steeg ook het aantal unieke bezoekers, paginaweergaves en de gemiddelde duur van een bezoek.

Het waren ook geen kleine stijgingen.

  • Het aantal bezoekers steeg met 1/3.
  • Het aantal unieke bezoekers steeg ook met 1/3.
  • Door alle bezoekers zijn bijna 2x zoveel pagina’s bekeken
  • Tot slot zijn er in die periode ook 2x zoveel comments geplaatst.

Meer bloggen2

Aftermath van de test

Na die periode van twee keer per week bloggen was ik weer overgestapt op mijn ‘normale’ blogritme. Helaas is dit ritme gigantisch ongestructureerd.

Zo plaats ik de ene week 3 blogartikelen en vervolgens de komende 3 weken niets meer.  Maar toch. Ik was wel benieuwd wat het aftermath affect van de test was.

Dit was blijkbaar ook wel positief.

Meer bloggen3

P.S. De resultaten van de aftermath staan tegenover de weken voor de test. In vergelijk met de testperiode daalde de statistieken (naar verwachting) wel weer. Maar niet naar het oude niveau.

Helemaal niet betrouwbaar

Ik moet wel duidelijk vermelden dat de bovenstaande cijfers niet representatief zijn en over het algemeen niets over het effect van vaker bloggen op het aantal bezoekers zeggen.

De test is maar over een zeer kleine periode uitgevoerd en op maar één website. Dus ik wil niet zeggen dat vaker bloggen voor iedereen werkt, maar voor mij in de geteste periode wel.

Maar ik zou zeggen: probeer het vaker bloggen eens zelf en bekijk of het de ROI laat stijgen. Het kan geen kwaad ;)

 

 

0
Auteur: Ruben Bunskoeke
Delen