Over lifehacks

“Make the right thing, the easy thing.”

Hoe kun je het makkelijker maken om het juiste te doen? Wil je gezonder eten? Dan kan je al het ongezond eten weggooien en je huis volstoppen met gezond eten. Als je dan enorme trek hebt, dan is de kans groot dat jij je volstopt met gezond eten (en niet helemaal naar de supermarkt gaat om twintig liter Ben en Jerry’s ijs te halen).

Wil je vaker sporten? Zet je sporttas de dag voor dat je gaat sporten al klaar en maak een belofte met jezelf dat je maar een half uurtje hoeft te sporten – en als je eenmaal aan het sporten bent, is het niet zo lastig om er nog een half uurtje of uurtje aan vast te plakken.

Touch It Once

If you touch it, take action. Don’t open that e-mail unil you’re ready to deal with it.

Daily goals

“Set targets for each day in advance. Decide what you’ll do, then do it. Write how long every target lasts. Start the day with the most unpleasant task first. Use your peak time (often 2-3 hours after waking up) on the most important task.”

Timeboxing:

Give yourself a fixed time period – like 30 minutes – to make a dent in a task. Don’t worry about how far you get. Just put in the time.

Combo habits:

Combine habits. Combine one thing (you often do) with another thing you want to do. Read while eating. Listen podcasts while shopping. After lunch, water the plants. Do one household chore right after dinner.

Mastermind:

Explain your most challenging problems to several people and invite them to give advice and criticism.

“Holiday and trips: most of the time you do the same thing for long stretches of time – but the story you tell are the different things you do.”

Het verhaal dat we onszelf en anderen vertellen draait om de verschillende dingen die we doen.

De hoeveelheid aan verschillende dingen die we doen beïnvloed dus onze perceptie over het verloop van de tijd. Als je het hele jaar aan één lang en groot project werkt, dan zal je aan het einde van het jaar denken (of een paar jaar later) dat het jaar heel snel ging (omdat je maar één verhaal over dat jaar kan vertellen).

Maar je kunt het ook omdraaien om de tijd – en ons leven – langer te maken. Je kan bijvoorbeeld één avond stappen met vrienden groter maken door drie of vier verschillende dingen te doen. Je kunt een weekendje weg volproppen met activiteiten en meer herinneringen creëren dan een vakantie waarbij je vier weken ligt te bakken in de zon. Je kunt een jaar groter maken door aan meer verschillende projecten te werken, meerdere kortere en volgeboekte ’unieke’ vakanties te plannen, meer verschillende skills te leren en elke maand/week iets bijzonders te doen.

Dit is geen manifest om niet meer lang te werken aan één ding. Expertise en het succesvoller worden zijn erg afhankelijk van consistentie, verdieping en uithoudingsvermogen, maar probeer genoeg andere unieke activiteiten in te plannen. En om een quote die ik nu even niet kan vinden te parafraseren: talent en skill wordt gevormd in eenzaamheid, karakter in de stroom van het leven.

Several short vacations are better that one long one.

Het is beter om drie of vier vakanties van een week te hebben, dan één vakantie van drie of vier weken. Als het goed is heb ik ook ergens gelezen dat je ‘maximaal’ uitgerust bent na twee weken.

Fahrenheit to Celsius: Subtract 30 from the temp. and then divide by 2

Celsius to Fahrenheit: Multiply the temperature by 2 and then add 30

Delen: